top of page

Veel gestelde vragen

Algemene werkwijze

Hoe ziet een consult eruit?

Allereerst wordt u altijd hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en voor de kinderen limonade. Er vindt een intakegesprek plaats met u. Als u met uw kind komt, wordt dit gesprek gehouden met zowel kind als ouder. De intake wordt gevolgd door een eerste observatie of onderzoek. We zetten samen alles goed op een rij, zodat er een overzicht ontstaat en duidelijk wordt wat de hulpvraag is.


Hoelang duurt een intake?

Om u alle tijd te geven om uw verhaal te doen en uw klachten goed in kaart te brengen, duurt het intake consult 1.5 uur. De intake bestaat uit het verzamelen van gegevens, het uiten van uw verhaal, uw vragen, een uitgebreid onderzoek en het opstellen en uitleggen van een behandelplan. Indien gewenst start de behandeling meteen.


Hoelang duurt een vervolgconsult?

Dit duurt ongeveer een uur. Hierin wordt er altijd een controlemeting gedaan. Indien er sprake is van trauma of een complexe behandeling, dan plannen we daar anderhalf uur voor in. Zo is er voldoende tijd voor u. Dit gaat uiteraard altijd in overleg.


Hoeveel consulten heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van uw traject. We beginnen altijd met een intake en bespreken dan de hulpvraag. Er vindt een uitgebreid algeheel onderzoek plaats. Bij het eerste consult wordt er gesproken over het verloop van de behandeling. Doorgaans is men met vijf á zes behandelingen al goed op weg.


Moet ik me voorbereiden voor een consult?

Voorafgaand aan de afspraak wordt altijd via email een afspraakbevestiging toegestuurd voor u of uw kind.  U kunt alvast nadenken over eventuele vragen die bij u of uw kind opkomen en hier indien gewenst een lijstje van maken. Dit mag u meenemen naar het consult. Neemt u svp ook eventuele medicatie en supplementen mee indien deze worden gebruikt.


Hoe bereid ik mijn kind voor op een consult?

Een rustige omgeving is wenselijk voor uw kind. Er wordt daarom altijd ruim voldoende tijd gereserveerd. Uw kind kan op schoot zitten of in een ontspanning rug- of zijligging. Het onderzoek doet géén pijn. Het gaat er altijd zachtaardig aan toe. Bereid uw kind er enigszins op voor. Het is voor de behandeling bevorderlijk als het kind zich vertrouwd voelt. Uw kind kan daarom rustig spelen in de spreekkamer. Er is een speelhoek en een hele lieve landschildpad, genaamd Bernard (groot idool van alle kinderen in de praktijk). Het is verder prettig als u zelf een flesje, speentje of een vertrouwde knuffel meeneemt. Het is overigens prima om borst- of flesvoeding te geven tijdens een consult.


Moet ik speciale kleding aan voor een consult?

Bovendien kunt u gemakkelijke kleding dragen omdat u op de behandeltafel komt te liggen voor de meting en eventueel de behandeling. U hoeft zich, behalve de schoenen, niet uit te kleden. Indien gewenst mag u uw eigen badlaken meebrengen voor op de tafel.


Mag ik een andere volwassene meenemen naar het consult?

U mag gerust iemand meebrengen als dit u een vertrouwd gevoel geeft. Tijdens de eerste keer wordt er tevens best veel informatie verstrekt, dus dan kan een tweede persoon erbij ook prettig zijn. Let er wel op dat er persoonlijke vragen worden gesteld. Indien gewenst kan de tweede persoon dan even in de wachtkamer plaatsnemen. U kunt bovendien uw gegevens ook zelf inzien via uw online dossier en het op deze manier bespreken met een tweede persoon.


Mag ik mijn andere kinderen ook meenemen naar het consult?

Indien u komt voor de behandeling van uw kind, dan is het tijdens de intake van belang dat er geen andere kinderen aanwezig zijn. Bij de andere behandelingen kan dit wel.


Behandelingen


Is het DNA-onderzoek ook geschikt voor kinderen?

Jazeker! Ook voor uw kinderen kunt u een DNA-onderzoek aanvragen. Dit werkt hetzelfde als voor een volwassene. Het kan meer inzicht geven in het gedrag en gezondheidsvraagstukken over uw kind. Uw kind moet wel in staat zijn om een beetje speeksel af te geven voor het onderzoek.


Tot welke leeftijd wordt integratieve kindertherapie gegeven?

Tot een leeftijd van circa 21 jaar.


Bij mijn kind is al een diagnose vastgesteld, maakt dat verschil?

Nee, de therapeut heeft niet het doel om een diagnose te stellen. Er wordt onafhankelijk van een reeds gestelde diagnose hoe bepaalt gedrag of klachten ontstaan en wat eraan gedaan kan worden. Het is bovendien niet nodig dat er al een diagnose is vastgesteld.


Betaling en vergoedingen


Wordt de behandeling vergoed?

Er bestaat een mogelijkheid tot vergoeding van het consult via het aanvullend pakket van uw zorgverzekering. Vraag vooraf na bij uw zorgverzekering of een vergoeding mogelijk is vanuit het aanvullend pakket. Voor het navragen betreft het overige psychosociale therapie, wat valt onder alternatieve geneeswijzen. De therapeut is lid van beroepsvereniging de Vereniging Integraal Therapeuten (VIT) en is ze registertherapeut BNG ®. Beiden kunt u aangeven bij uw verzekering.

Voor overige betreffende de aangesloten beroepsvereniging, neemt contact met ons op.

U kunt hier kijken voor het vergoedingen overzicht passend bij uw zorgverzekeringspakket https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie



Hoe moet ik betalen?

Betaling van de consulten gaan via een beveiligde ideal link, die u vindt bij uw factuur. De factuur ontvangt u na afloop van het consult.

Waar vind ik mijn factuur?

Uw factuur wordt verzonden via Zorglink. Dit is het programma waar de praktijk mee werkt.


Hoe betaal ik voor eventuele supplementen?

Er kunnen kosten bijkomen voor geadviseerde voedingssupplementen indien dit nodig is voor de behandeling. Wij bestellen deze de eerste keer voor u, aangezien we toegang hebben tot kwalitatief hoge supplementen. La Delfino ontvangt geen commissie hierover, noch is er een andere vorm van winst te behalen. Dit is om alle vrijheid te behouden om te kunnen kiezen wat het beste voor u is, ongeacht het merk. De betaling hiervan gaat buiten ons om. U ontvangt een acceptgiro na het ontvangen van de supplementen bij u thuis. De bestelling wordt uiteraard nooit zonder overleg met u gedaan. Daarnaast geven we altijd een indicatie van de kosten. 

Indien bepaalde supplementen niet bij deze leverancier te krijgen zijn, dan geven wij u de benodigde gegevens door om het zelf elders te bestellen.


Partners


Met welke laboratoria werken jullie samen?

Wij werken samen met Biovis, World Health Laboraties en iGene. Kijk ook eens een kijkje op hun websites:

- Microbioom via ontlasting: http://www.biovis-diagnostik.eu/wp-content/uploads/Mikrobiom-2_NL.pdf

- Aminozuren via 24 uurs urine: https://www.worldhealthlaboratories.com/nl/amino-acids

- Bijniertest (cortisol/DHEA bepaling) via dagcurve speekseltest: https://www.worldhealthlaboratories.com/nl/adrenal-hormones-in-salivaa5ede89e

-iGene DNA onderzoek: www.igene.nl

-Uw Medicijn profiel op maat. Dit is reeds onderdeel van het DNA onderzoek dat we hier doen. https://youtu.be/Hd23R1ki5hE



Met welke instanties werken jullie samen?

La Delfino is een zelfstandige praktijk en werkt nauw samen met diverse instanties zoals het consultatiebureau, huisartsen, scholen, verloskundigen en diverse disciplines op het gebied van kinderen om zo tot een compleet hulpverleningsaanbod te komen.


Met welk programma werken jullie?

La Delfino werkt met het Zorglink programma. Hierin worden uw gegevens met uw toestemming veilig bewaard en ontvangt u een link na afloop van de intake om uw dossier in te kunnen zien. De afspraak bevestiging en facturatie verlopen ook via dit systeem. Hier ontvangt u automatisch een e-mail over. Alleen de therapeut en u hebben toegang tot uw gegevens. Uw gegevens kunt u achteraf inzien via uw online dossier.


Hoe kan ik een afspraak maken?

U kan een afspraak maken via ons contact formulier of via Whatsapp. U kunt bij Contact de gegevens vinden.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Nee, u heeft geen verwijsbrief nodig.



bottom of page